2020. július 25., szombat 09:23

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - Megmarad az egyszerűsített gyógyszerkiadás

A július elseje előtt kiállított eReceptek felírási igazolásai a vények lejáratának végéig továbbra is érvényesek maradnak. Az igazolást csak a beteg külön kérésére kell kiállítani, 14 év alattiak gyógyszerrendelése esetén viszont minden esetben szükséges az igazolás. Ezeket idővel felválthatják azon felírási igazolások, amelyeket már nem kötelező NEAK formavényre nyomtatni, fehér, A4-es papíron is elfogadhatóak lesznek. A patika a gyógyszer kiadása után már nem tarthatja meg a felírási igazolást, azt a gyógyszert kiváltó személynek vissza kell adni, hitelt érdemlő megjelöléssel arról, hogy a gyógyszerkiadás megtörtént.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma