2020. július 25., szombat 12:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) -

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pótfelvételi eljárásban biztosít lehetőséget tanulmányaik folytatásához azoknak a diákoknak, akiket nem vettek fel, vagy korábban nem adtak be jelentkezést. Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehet jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében.
     Az érettségizetteknek a felsőoktatásban való továbbtanulás mellett piacképes szakmákat sajátíthatnak el a megerősített szakképzésben. Az Oktatási Hivatal levélben tájékoztatta a felvételt nem nyert jelentkezőket a szakképzés kínálta lehetőségekről.
     A Diákhitel1 esetében a korábban legfeljebb havi 70 ezer forintos igényelhető összeg augusztus közepétől 150 ezer forintra emelkedik. A hallgatók így akár évi 1,5 millió forint szabad felhasználású diákhitelt  vehetnek fel rendkívül kedvező kamatozással. Áprilisban döntött a kormány a Diákhitel Plusz bevezetéséről, az aktív jogviszonyú felsőoktatási hallgatók 2020. május 1-jétől december 31-ig maximum félmillió forint teljesen szabad felhasználású, kamatmentes kölcsönt igényelhetnek.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.