2020. július 25., szombat 15:58

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - Csendben gyilkolják a tihanyi tájat

        Tihanyt felfalja a NER, a település arculati és tájképi értékei folyamatosan pusztulnak, a kormányhivatalba integrált zöldhatóság egyelőre hallgat, míg a nemzeti park szerint probléma ugyan, ők azonban nem tehetnek semmit. A tihanyi dúlás az iskolapéldája annak, mit művel az orbáni hatalom a Balatonnal a természeti kincseinket megvédeni hivatott hatóságok csendes asszisztálása mellett.
     Évtizedeken át még a falazáshoz, a tetőfedéshez használt anyagokat is meghatározták – ezért lehetett Tihany az ország egyik legszebb, legegységesebb arculatú települése –, ma viszont már akkor sem mernek szólni, ha a Fidesz-holdudvar ismert és ismeretlen oligarchái kacsalábon forgó, ízléstelen üvegpalotákkal szórják tele a páratlan panorámájú domboldalt. Az Orbán-rezsim újgazdagjainak gyomorforgató tihanyi nyomulása miatt a környezet- és természetvédelmi hatósági jogköröket gyakorló kormányhivatalhoz és az illetékes nemzeti parkhoz fordult a Párbeszéd azzal a kérdéssel: meddig nézik még a pusztítást, és mikor lépnek fel az áldatlan állapotokkal szemben?

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.