2020. július 25., szombat 15:58

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 25., szombat (OS) - Csendben gyilkolják a tihanyi tájat

        A kapott válaszok – már amelyik szervezet küldött – egyszerre tanulságosak és elkeserítőek. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára a Párbeszéd írásbeli kérdéseire válaszolva közölte: a Veszprém Megyei Kormányhivatal a "Tihanyban megvalósuló fejlesztéseket a község különleges adottságaira, védett természeti terület jellegére tekintettel kiemelt figyelemmel kíséri"; egyébként pedig – a kormány álláspontja szerint – rengeteg új, "országos jelentőségű védett természeti terület létesült" az elmúlt években. (Utóbbi egyrészt nem igaz; másrészt mégis hogyan kellene értenünk? Nem baj, hogy Tihanyból a NER luxuslakóparkja lesz, mert cserébe más területeket majd védetté nyilvánítanak?) A Veszprém Megyei Kormányhivatal egyelőre hallgat, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szerint viszont tényleg baj van: az intézmény, ha virágnyelven is, az "engedélytől eltérő kialakult állapotról" ír, de ezt hatáskör híján ők sajnos nem tudják megoldani.
     A környezet és a természet védelmére rendelt Veszprém Megyei Kormányhivatal tehát még "gondolkodik" a válaszon, a kormány szerint nem számít, ha a Balatonból Mészáros Lőrinc és Tiborcz István kerti tava lesz, a nemzeti park pedig széttárt karokkal sajnálkozik.

Kocsis-Cake Olivio,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.