2020. július 27., hétfő 11:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Index-ügy: európai vizsgálatot és válaszmechanizmust szorgalmaz az MSZP

Az MSZP politikusai leszögezték, hogy az Európai Uniónak végre érdemi válaszokat kell adnia a tagállamokban tapasztalt médiapiaci beavatkozásokra, ezért szorosabb koordinációt javasolnak a kapcsolódó intézmények között. Tóth Bertalan és Ujhelyi István hangsúlyozták, hogy a megfelelő válaszlépésekhez a tagállami médiaviszonyok pontos és részletes feltárására van szükség, ezért szorgalmazzák ennek aktuális elvégzését a firenzei intézménynél, amely - mint írják - hasznos mankó lesz az Orbán-kormány egyéb jogsértő tetteinek uniós jogállami mechanizmusához is.

"A fideszes hatalom erkölcsi és törvényi korlátok nélkül veri szét a független nyilvánosságot Magyarországon: gazdasági és politikai eszközöktől sem riadnak vissza a kritikus hangok elhallgattatása érdekében. A legolvasottabb printlap, a Népszabadság példátlan kivégzése után most a legolvasottabb online portál, az Index.hu került sorra. A független és kritikus újságírókkal való mindenkori szolidaritásunk és a médiapluralizmus iránti megingathatatlan elkötelezettségünk miatt szorgalmazzuk az európai lépéseket az ügyben" – írták levelükben az MSZP politikusai.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Ujhelyi István, EP-képviselő

Kiadó: MSZP Országos Központ