2020. július 27., hétfő 11:18

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Index-ügy: európai vizsgálatot és válaszmechanizmust szorgalmaz az MSZP

    Az MSZP politikusai leszögezték, hogy az Európai Uniónak végre érdemi válaszokat kell adnia a tagállamokban tapasztalt médiapiaci beavatkozásokra, ezért szorosabb koordinációt javasolnak a kapcsolódó intézmények között. Tóth Bertalan és Ujhelyi István hangsúlyozták, hogy a megfelelő válaszlépésekhez a tagállami médiaviszonyok pontos és részletes feltárására van szükség, ezért szorgalmazzák ennek aktuális elvégzését a firenzei intézménynél, amely - mint írják - hasznos mankó lesz az Orbán-kormány egyéb jogsértő tetteinek uniós jogállami mechanizmusához is.

"A fideszes hatalom erkölcsi és törvényi korlátok nélkül veri szét a független nyilvánosságot Magyarországon: gazdasági és politikai eszközöktől sem riadnak vissza a kritikus hangok elhallgattatása érdekében. A legolvasottabb printlap, a Népszabadság példátlan kivégzése után most a legolvasottabb online portál, az Index.hu került sorra. A független és kritikus újságírókkal való mindenkori szolidaritásunk és a médiapluralizmus iránti megingathatatlan elkötelezettségünk miatt szorgalmazzuk az európai lépéseket az ügyben" – írták levelükben az MSZP politikusai.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Ujhelyi István, EP-képviselő

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.