2020. július 27., hétfő 15:43

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 27., hétfő (OS) - Orbán Viktor ígérete - Reagálás a Fidesz közleményére

    Valótlanság, miszerint a Párbeszéd kiszolgáltatná Magyarország gazdaságát a külföldi profitérdekeknek, feladná a gazdasági szuverenitást. Míg a hazai kis- és középvállalkozások védelme válságkezelő javaslatunkban kiemelt helyet foglal el, addig a Fidesz külföldi multiknak és hazai oligarcháknak juttatott hatalmas kedvezményeket a magyar vállalkozások rovására a járvány alatt – legutóbb például a katás adózókba rúgott bele a kormány.
Valótlanság, miszerint a Párbeszéd megszorítana. Mi javasoltuk a különböző támogatások (így a családi pótlék vagy az öregségi nyugdíj) megemelését/kiterjesztését, a hiteltörlesztési moratórium bevezetését, a közmunkások bérének megnövelését. Mi nem megszorítanánk, csak Mészáros Lőrincékkel fizettetnénk szolidaritási adót.
A Fidesznek azt javasoljuk, hogy valótlanságokon alapuló közlemények kiadása helyett Orbán Viktor inkább jöjjön vissza rokonai balatoni luxusvillájából, és ne a liberálisokat vegye a hátára, hanem a magyar munkavállalók gondjait a vállára.  
Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.