2020. július 28., kedd 15:13

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) -

A TEV értetlenül és elképedve áll a rendőrségi állásfoglalás előtt, amely jó esetben ostobának, rossz esetben cinikusnak mondható. A rendőrség fellépése azért is érthetetlen és nem szokványos, mivel korábban rendíthetetlenül, kifogástalan szakmai alapossággal vizsgálta ki az ilyen és ehhez hasonló bejelentéseket. A PM Rendőrfőkapitányság közleménye továbbá szembe megy Magyarország kormányának az antiszemitizmussal szemben meghirdetett zéró tolerancia elvével és jelentősen rombolja a közbizalmat is.
A TEV határozottan elítéli a leányfalusi történteket és felajánlja a jogi segítséget a fotót készítő honfitársunk számára. A TEV álláspontja szerint, a ház tulajdonosa egyértelműen inzultálta az SS-jelvény nyilvános használatát szóvá tevő járókelőt, szóhasználata pedig alkalmas volt a közösségek méltóságának törvényben rögzített jogának súlyos megsértésére.

Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány