2020. július 28., kedd 15:23

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) - Elérte célját az ÁSZ intézkedése, kialakították a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit a Demokratikus Koalíciónál

    Újra kaphat költségvetési támogatást a Demokratikus Koalíció.  A DK megragadta az esélyt, és a 2019-re vonatkozóan dokumentumokkal igazolta a törvényes gazdálkodás kereteinek a kialakítását. Ezzel a párt megteremtette a lehetőséget a vagyonmegóvási intézkedés, vagyis a költségvetési támogatás felfüggesztésének visszavonására. Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt a 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzés megállapításai alapján állított össze. Ebben a DK elnöke kinyilvánította, hogy helyreállítja a párt gazdálkodásának törvényességét.

Az Állami Számvevőszék 2020. május 21-én jelentette be, hogy a törvényes gazdálkodás megteremtése érdekében kezdeményezi a Demokratikus Koalíciót megillető költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztését. Az ÁSZ tájékoztatta a DK elnökét, hogy milyen – a 2019-re vonatkozó – dokumentumokkal igazolhatja az ÁSZ felé azt, hogy helyreállította a párt törvényes gazdálkodásának kereteit.

A Demokratikus Koalíció megragadta az esélyt, és a megadott határidőben dokumentumokat, adatokat adott át az Állami Számvevőszéknek. Az ellenőrzés törvényes lefolytatásáért felelős felügyeleti vezető értékelése szerint a DK által benyújtott dokumentumok igazolják, hogy a pártnál megteremtették a törvényes gazdálkodás alapvető kereteit.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.