2020. július 28., kedd 15:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) -

    Az ÁSZ egyúttal tudomásul vette a DK intézkedési tervét, amelyet a párt 2017-2018-ra vonatkozó számvevőszéki ellenőrzés megállapításai alapján állított össze. Az intézkedési tervben a DK elnöke által meghatározott feladatok alkalmasak a számvevőszéki ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok kijavítására, illetve jövőbeli elkerülésére.

Mindezek alapján az ÁSZ visszavonta a költségvetési támogatás folyósításának felfüggesztésére vonatkozó intézkedését, a DK nem veszít pénzt, hozzájuthat a költségvetési támogatásához. Erről az ÁSZ tájékoztatta a párt elnökét és az intézkedést foganatosító Magyar Államkincstárat.

Az ÁSZ felhívja a figyelmet, hogy a 2019-re vonatkozó értékelése arra irányult, hogy a DK-nál adottak-e a törvényes gazdálkodás alapvető keretei. Az ÁSZ a törvényi előírásnak megfelelően kétévente ellenőrzi a pártok gazdálkodásának törvényességét, így a következő 2019-2020-ra vonatkozó ellenőrzésnél értékeli majd, hogy a DK valóban a törvényi előírásoknak megfelelően gazdálkodik a közpénzekkel, illetve az egyéb támogatásokkal.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.