2020. július 28., kedd 18:10

Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) - Nyílt levél az Országos Magyar Vadászkamara elnökének (1. rész)

    Tisztelt dr. Jámbor László elnök úr!

Országgyűlési képviselőként megdöbbenve értesültem arról, hogy dr. Lehotzky Pál, az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának elnöke miként járt el akkor, amikor egy elütött borzhoz érkezett ki a napokban.

Mint az bizonyára Ön számára is ismert, a Speciális Állatmentő Egység beszámolója szerint a 2020. július 26-i hétvégén a szervezetet egy elütött borzhoz hívták a III. kerületbe. Az állatvédők kiérkezésekor dr. Lehotzky Pál -vadászként- már a helyszínen tartózkodott, aki az elütött, ám még élő állatot egy zsákba tette és az autója csomagtartójába helyezte. Az állatvédők felszólítása ellenére nem volt hajlandó átadni a sérült állatot, hanem továbbhajtott. Nem sokkal később mégis megállt és az állatvédőkkel együtt a helyszínen maradt a rendőrség kiérkezéséig. Az állatvédők sorozatos felszólításának eleget téve végül beleegyezett a sokkos állapotba került, sérült borz kivizsgálásába és fájdalomcsillapításába. A rendőrség azonban a helyszínen közölte: a vad az állam tulajdona, és az illetékes vadász, azaz dr. Lehotzky Pál dönt az állat sorsáról. Dr. Lehotzky Pál ezt követően a sérült állatot ismét bezsákolta és elhajtott vele. Dr. Lehotzky Pál eljárása következtében az állat még aznap éjjel elpusztult.
     Kiadó: Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.