2020. július 28., kedd 18:11

Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2020. július 28., kedd (OS) - Nyílt levél az Országos Magyar Vadászkamara elnökének (2. rész)

    Tisztelt Elnök úr!

A fentiekre hivatkozva kérem, foglaljon egyértelműen állást dr. Lehotzky Pál ügyében: egyetért-e Ön azzal, ahogy illetékes vadászként dr. Lehotzky Pál eljárt az elütött állat esetében? Elítéli-e azt, hogy dr. Lehotzky Pál nemcsak, hogy megtagadta a sérült állat ellátását, de az állatkínzás körülményeit kimerítve bezsákolta a borzot, ezzel hozzájárulva az állat jelentős szenvedéséhez és elpusztulásához?
Egyúttal kérem, haladéktalanul kezdeményezzen etikai eljárást dr. Lehotzky Pál ellen, az eset kivizsgálásáig pedig függessze fel tisztségeiből és kamarai tagságából. Kérem, hogy az etikai eljárás során összegyűjtött, objektív tényfeltáró jelentését és az abban megállapítottakat hozza nyilvánosságra és hivatalból haladéktalanul tegyen feljelentést dr. Lehotzky Pál ellen.

Tisztelt Elnök úr!

A közvélemény jogosan van felháborodva, az eset pedig egyértelműen csorbítja az Ön által vezetett szervezet elismertségét és az arról kialakított képet is rombolja. Kérem, álljon ki az elpusztult állat mellett, hogy a széles közvélemény számára is egyértelmű lehessen: az ilyen és ehhez hasonló esetek nem maradnak az Országos Magyar Vadászkamaránál következmények nélkül.

Szíves válaszát és az eljárás fejleményeiről történő tájékoztatását várva, üdvözlettel:
Dr. Fülöp Erik
országgyűlési képviselő
     Kiadó: Dr. Fülöp Erik független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.