2020. július 31., péntek 13:21

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Óbudai Kult.Éj - múzeumi éjszaka a harmadik kerületben. Az óbudai kulturális intézmények összefogtak, hogy egy közös kerületi kulturális estét hozzanak létre. A nyárestén nézhetünk kiállítást vagy csillagokat, bort kóstolhatunk, kézműveskedünk, városi sétán vehetünk részt és az este végén együtt bulizhatunk a szervezőkkel

    A koronavírus sok programot elmosott, de az összefogás és a közös együttgondolkodás új lehetőségeket és eseményeket is szült. A Kiscelli múzeumban az elmaradt események miatt állva maradhatott az év siker kiállítása a csillogós divattörténetet bemutató Ragyogj!, az elmarad Múzeumok Éjszakája helyett pedig megszervezték az Óbudai Kult.Éj-t. A kerületi kulturális éjszakán, a látogatók ezerforintos belépővel látogathatnak meg tizenhárom intézményt. Köztük a tavaly megnyitott Godot Kulturális intézetet, aminek már a helyszíne is lenyűgöző ipari telep. Ennek ellenpontja Budapest legrégebbi látogatható Barokk épülete a Kiscelli kastély, ahol közösségi borokat kóstolhatnak a látogatók, de lesz koncert és kriptatúra is. Aquincumi romokat, Goldberger textilmúzeumot, és az Óbudai főtéren a volt Zichy kastély környékén sűrűsödő harmadik kerületi kulturális élet terei is a helyszínek között, Vasarely, Óbudai, Kassák múzeumokkal és az Esernyőssel. A kiállítóterekhez két kicsit kívülálló, de nagyon különleges tér is csatlakozik, a Poláris Csillagvizsgálóban az eget kémlelhetjük, a nemrég megnyílt Mókusban pedig filmekkel és bulival zárhatjuk az estét.
     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.