2020. július 31., péntek 14:14

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. július 31., péntek (OS) - Koronavírus: magabiztosabbak a szakorvosok a második hullám előtt. Magabiztosabban néznek a neurológusok a koronavírus-járvány esetleges újabb hulláma elé, legalábbis ami az idehaza mintegy 8-10 ezer embert érintő gyógyíthatatlan idegrendszeri kór, a sclerosis multiplex kezelését illeti.

    Az SM betegeknél az immunrendszer nem megfelelő működése okoz az agyban és a gerincvelőben károsodást, a koronavírus-járvány kezdetén a szakorvosok számára világszerte dilemmát okozott, hogy az immunrendszer működését befolyásoló SM terápiák közül melyeket folytassák és melyeket halasszák. Amint az a Multiplex Magazin legfrissebb lapszámában olvasható, ahogyan gyűltek a nemzetközi tapasztalatok, úgy kristályosodott ki, hogy az SM-ben alkalmazott gyógyszerek többségénél a terápia változatlan folytatása a kisebb kockázat.

Az SM betegséget rendszerint fiatalkorban, a húszas-harmincas életévekben diagnosztizálják, a betegek kilátásai jelentős részben azon múlnak, hogy az agynak és a gerincvelőnek mely részei, milyen mértékben és milyen gyorsan károsodnak. Vannak, akik akár évtizedeken át jó életminőségben együtt tudnak élni a betegséggel, másokat gyors leépülés fenyeget.

További részletek:
https://www.msmba.hu/multiplex-magazin-magabiztosabbak-a-szakorvosok-a-masodik-hullam-elott


     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.