2020. augusztus 1., szombat 09:06

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 1., szombat (OS) - Úton a változásért! Idén nyáron is útnak indul a páda-játrá, a Krisna-hívők éves gyalogos zarándoklata, amely ebben az évben Székesfehérvárt követően a Velencei-tó és a Balaton környéki városokat látogatja végig.

    A zarándokok énekléssel, tánccal kísérik útjukat, sőt az utolsó napokra egy ökrösfogat is csatlakozik a menethez. A különleges indiai hangszereket, dallamokat, csodás keleti öltözékeket mindenhol nagy érdeklődéssel csodálják.

A páda-játrá tradíciója eredetileg Indiából származik, az ott élők elsősorban vallási célzattal vettek részt a zarándoklatokon, de nem egyszer prominens politikusok vagy tanítók is vállalták az utazást, hogy szorosabb kapcsolatba kerüljenek a társadalom különböző csoportjaival.

A magyar zarándokcsapat elsősorban Krisna-hívő lelkészekből, szerzetes tanulókból és önkéntesekből áll.
A Krisna-hívők 3 évtizede munkálkodnak azon, hogy a magyar lakosságot közelebb hozzák a természetközelibb és boldogabb életvitelhez. Gyaloglásukkal most arra kívánják ráirányítani a figyelmet, hogy ebben a bizonytalansággal teli időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van a lelki tudatosság fejlesztésére. Ehhez azonban változtatni kell a modern fogyasztói társadalom által belénk nevelt, az élvezetek hajszolására épülő, önző életmódunkon. A hívők úgy gondolják, ha csökkentjük a tárgyi szükségleteinket, és egyidejűleg mélyítjük a kapcsolatunkat embertársainkkal, a lelkünkkel és Istennel, az nemcsak az egyén, hanem az egész társadalom hasznára válik.

krisna.hu
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.