2020. augusztus 1., szombat 10:44

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 1., szombat (OS) - Az anyatejjel való szoptatás az anya és a csecsemő egészségét is védi

Szeretnénk, ha a szülés pozitív tapasztalat lenne az édesanyáknak. Ennek érdekében országos szinten is elérhetővé tesszük a családbarát, családközpontú szülészeti ellátást, melynek középpontjában a baba-anya-apa egysége áll.
A családbarát szemléletnek megfelelő infrastruktúra megteremtésére, fejlesztésére tavaly 6 359 210 000 Ft-tal támogatott a kormány  50 szülészeti osztályt és 14 Perinatális Intenzív Centrumot.
További 3,4 Mrd Ft összegben pedig számos intézményben megteremtettük a családközpontú (AnyaBaba-Család) szülészeti ellátás feltételeit, melyek magukban foglalják az anyatejgyűjtő állomások fejlesztését illetve a várandós és a szülés körüli időszak pszichés támogatásának segítését is. Emellett 2021. július 1-től a csecsemőgondozási díj mértékét is megemeljük a jelenlegi 70%-ról az édesanya teljes fizetésének mértékére.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma