2020. augusztus 2., vasárnap 10:52

A Magyar Munkáspárt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) -

    Az Egyesült Államokat nyilván zavarja, hogy a Magyarország kormánya nem csatlakozott a Kínai Kommunista Párt elleni uszításhoz, és a Kínai Népköztársaság politikájával kapcsolatos kritikai észrevételei nem lépnek túl az Európai Unió állásfoglalásain.
Magyarország a NATO tagja és az Egyesült Államok szövetségese. Önök ezt a szövetséget úgy értelmezik, hogy úgy kellene táncolnunk, ahogyan Önök fütyülnek. És a magyar népi bölcsességeknél maradva, nem kapunk rétest estére, ha nem lépünk Önökkel egyszerre. Nagyjából ez derül ki az Ön nyilatkozataiból.
Ez, tisztelt Nagykövet Úr, nem a barátság, nem a kölcsönös előnyökre épülő kapcsolat kifejezése, hanem az Egyesült Államok nagyhatalmi arroganciájának megnyilvánulása.

Nem kívánom a Kínai Népköztársaság álláspontját védeni. Nem az én dolgom. De egyet biztosan kijelenthetek: a Kínai Népköztársaság és a Kínai Kommunista Párt vezetői és magyarországi képviselői soha nem kívánták, hogy Magyarország a kínai sajátosságú szocializmus útjára lépjen. Soha nem követelték, hogy lépjünk ki a NATO-ból, de még azt sem, hogy ne engedjünk amerikai beruházásokat Magyarországra. Soha nem kérték, hogy a magyar kormány a kínai álláspontot támogassa az amerikai állásponttal szemben. Tudomásul vették és tudomásul veszik, hogy szuverén és büszke ország vagyunk, és a kölcsönös előnyök alapján kívánják a kapcsolatokat fejleszteni.
     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.