2020. augusztus 2., vasárnap 11:46

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 2., vasárnap (OS) - A Liberálisok tisztelettel emlékeznek a porajmos áldozataira

A Magyar Liberális Párt a Roma Holokauszt Nemzetközi Emléknapján azokra a meggyilkolt honfitársainkra emlékezik, akiket névtelenül, arctalanul gyilkoltak meg a II. világháború rémtetteinek elkövetői. A gázkamrába terelt vagy sortűzzel kivégzett cigányok pontos létszáma sem ismert, mert annyi végtisztességet sem adtak nekik, hogy a neveiket feljegyezzék. Tudnunk kell, hogy évszázados társadalmi feszültségek, előítéletek vezettek el addig a rémálomig, amely lehetővé tette a Horthy-korszakban, hogy roma honfitársainkat észrevétlenül öljék meg. Kivételes felelősség terheli a jelenlegi generációkat: sosem ismétlődhetnek meg a harmincas-negyvenes években történtek, még gondolatok, kommentárok, indulatok közben odavetett mondatok formájában sem. Fejet hajtunk a névtelen és az ismert áldozatok emléke előtt, egyúttal ígéretet teszünk az elhunytak és az életben maradottak leszármazottainak: soha többé porajmos!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt