2020. augusztus 3., hétfő 10:35

Az Egyesület a Római Partért közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 3., hétfő (OS) - Észrevételeink a Római-partra készítendő rendezési tervekhez!

    - Árvízi védelem nélkül nem lehet a Római-partot fejleszteni! Minden egyes beruházott forintot bármikor elvihet az árvíz!
 - Tisztázni kellene, mire készül rendezési terv, miről is beszélünk valójában! A magántulajdonban lévő ingatlanokról, amely telkek döntő része már be van építve, és amelyeknek a tulajdonosai nincsenek ténylegesen bevonva a döntéshozatalba?
- A Duna medréről, amit beomlott partvédelmi falak és csatorna kivezetések öveznek, ami valójában csak a Vigadó téren mért 3 méteres vízállás alatti vízszint esetén elérhető el az emberek számára?
- A "sétányról" amely néhol kb. 1,5-2 méter széles, a burkolata hol aszfaltos, hol zúzott kővel van leszórva, de van ahol csak a talajtakaró felső letaposott rétege a "burkolat", a fullasztó kórokozóktól hemzsegő "termékeny" por meg csak száll!
- Jelenleg nincs megoldva a terület teljes közművesítése! Ez egyértelműen a parton létesítendő árvízvédelmi védmű hiánya miatt van! A csatornázatlanság miatt a terület szennyezi a Dunát és a környezetet! Először ezt a problémát kellene megoldani!
- Az előző önkormányzati ciklusban 27 milliárd forint fejlesztési pénz állt a Római-part közterületeinek fejlesztésére, amelyet nagyvonalúan nem hívtak le!

     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.