2020. augusztus 3., hétfő 10:35

Az Egyesület a Római Partért közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 3., hétfő (OS) -

- Ki kell mondani, az összes vízi sporttal foglalkozó társaság veszteséges a parton! Állami vagy önkormányzati támogatás nélkül nem életképesek! Szükség van rájuk ilyen formában? Hogyan lehet őket nyereségessé tenni, hogy közpénz nélkül életképesek legyenek?
- Mi a valódi funkciója a partnak? Vigalmi negyed? Eszünk, iszunk, táncolunk és berúgunk?!
- Fellelhető funkciók a parton: üdülő, szálloda, sport, lakó funkciók, valamint vigalmi negyed. Vegyes a kép. Együtt ezek a funkciók nem fenntarthatok! Egymás érdekeit sértik, folyamatos konfliktushelyzetet szül!
- Jelenleg nincs megfelelő infrastruktúra kialakítására lehetőség, hogy tömeges látogatottsága legyen a partnak! Hiányzik az úthálózat, a parkolók, közművek! Óbuda ezen része sűrűn lakott. Ahogy Siófokon, itt is zavarja a helyben lakók nyugalmát a terület vígalmi negyeddé válása, az ezzel járó problémák megjelenése!
- Ne legyen vigalmi negyed a Római-part! Ezt a parti vendéglátás bizonyos fokú szűkítésével lehet megakadályozni! Ahogy Siófokon, itt se lehessen alkoholt kapni a parti büfékben! Több, a sportolást, a kikapcsolódást segítő - futásra, biciklizésre, sétálásra - alkalmas teret kell létrehozni!
- Jelentős közegészségügyi veszélyt hordoz a part csatornázatlansága, a békásmegyeri FCSM telepről folyamatosan ide ürülő szennyvíz, továbbá a kétezres évek árvizei által itt hagyott kórokozók! A mai napig nem lett fertőtlenítve a part, az árvízzel elárasztott 70 hektáros terület!
     Kiadó: Egyesület a Római Partért