2020. augusztus 3., hétfő 10:35

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 3., hétfő (OS) -

    - Az árvízi elárasztások anyagi veszteséget okoznak a tulajdonosoknak! Az épületek károsodnak, egészségügyi károsodás éri a tulajdonosokat, a védekezésben résztvevőket! Hogyan kárpótolják őket?
- Milyen eljárás az, hogy a Római-part ingatlantulajdonosai fizetik az ország egységre vetített legmagasabb adóit /építmény és telekadót, üdülési hozzájárulást, idegenforgalmi adót/ a kerületnek és több, mint 67 éve semmilyen védelmet nem kapnak az árvizekkel szemben!
- Milyen eljárás az, hogy a Római-part ingatlantulajdonosai által befizetett évi közel 200 millió forint helyi adójából semmilyen közösségi fejlesztés nem történik a parton, amely célzottan a védelmüket, kényelmüket szolgálná, sőt közel 2 milliárd forint közpénz van elpazarolva arra, hogy terveket készítsenek a Római-parton ingatlantulajdonnal rendelkezők kizárására az árvízi védelemből!
- Milyen eljárás az, hogy "közösségi tervezés" égisze alatt a helyben lakó Római-part tulajdonosainak ingatlanjaira vonatkozóan a területen semmilyen tulajdonnal nem rendelkező magánszemélyek "turisták" szólnak bele a helyi tulajdonosok jövőbeli lehetőségeibe, jövőbeli életébe!
- Először a Római-part jogi anomáliáit, közegészségügyi, környezetvédelmi problematikáját kell feltárni, és csak ezt követően kerülhetne sor bármilyen rendezési terv készítésére, megvitatására!
- Súlyos hibának gondoljuk a beépített Római-partot egy beépítetlen Margit-szigettel, Óbudai-szigettel, Népszigettel egy kalap alá venni!
     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.