2020. augusztus 4., kedd 15:03

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 4., kedd (OS) - Magyarország a jazidi menekültek hazatérését támogatja a Hungary Helps Programon keresztül

    A magyar kormány szolidaritása nem csak szavakban, hanem tettekben mutatkozik meg az iraki jazidi közösség irányába, lehetővé téve a népirtást szenvedett közösség tagjainak szülőföldön való megmaradását, vagy az oda való visszatérését – mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára az Iszlám Állam által a jazidiak ellen végrehajtott népirtás emléknapja alkalmából a Free Yezidi Foundation szervezte online konferencián.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Hungary Helps Program keretében nyújtott magyar segítség az emberi élet védelme mellett a háború sújtotta helyi gazdaság újraindítására is kiterjed, így alapozva meg a közösség tagjainak szülőföldön való megmaradását vagy hazatérését.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.