2020. augusztus 5., szerda 17:08

A Magyar Pékszövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 5., szerda (OS) - A Magyar Pékszövetség IX. Kenyérversenyének első helyezett kenyereit és gyártóit mutatták be tegnap a Parlamentben. Az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta az ötfős szakmai zsűri. Az ítészek a kétfordulós verseny keretében az Év Innovatív kenyerét is kiválasztották, mely a Hel Pékség Kft. Rozmaringos burgonyás kenyere lett.

    A Magyar Pékszövetség idén kilencedik alkalommal hirdette meg szakmai versenyét, amire bármely magyar sütőipari vállalkozás nevezhetett függetlenül attól, tagja-e a Szövetségnek. A koronavírus járvány okozta nehézségek közt is félszáz kenyeret neveztek a pékek, ami jól mutatja elkötelezettségüket, jövőbe vetett hitüket, bizalmukat és nem utolsó sorban szakmaiságukat, hogy a kiszámíthatatlan időszakban is energiát fektettek termékfejlesztésre.
Sokáig bizonytalan volt, hogy meg tudja-e rendezni idei versenyét a Pékszövetség, de végül a veszélyhelyzet feloldásával erre lehetőség nyílt. Köszönet illeti a pékeket, hogy viszonylag rövid jelentkezési határidő ellenére is kiváló minőségű, igényes termékekkel neveztek.
A kétfordulós verseny döntőjében 15 kenyeret bírált a szakmai zsűri, hetet a Szent István napi és nyolcat az Innovatív kategóriában.
A verseny hagyományos kategóriája, az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér.
     Kiadó: Magyar Pékszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.