2020. augusztus 5., szerda 17:08

A Magyar Pékszövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 5., szerda (OS) -

    A verseny hagyományos kategóriája, az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér. A pékeknek döntő részben gabonaőrleményből, hagyományos kovászos technológiával kellett elkészíteni a kenyeret, úgy, hogy kizárólag magyar, természetes alapanyagokat használhattak. A termék ismertetésében utalni kellett a hagyományra, esetleges tájjellegre.
A Szent István napi kenyér címet idén a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyere nyerte.  
A Balmaz-Sütöde Kft. lassan 30 éve szolgálja magas minőségű, kiváló alapanyagból készült péktermékeivel a hajdúságiakat. 9 településen találhatók meg a családi vállalkozás szaküzletei. Mottójuk: tradíció – tapasztalat – minőség. Ez a hármasság jellemzi nyertes kenyerüket is. Megőrizve a régi hagyományokat és figyelembe véve az új trendeket alkották meg Szent István napi kenyerüket, a Hajdúsági házi kenyeret.
"Liszt, só, víz, kovásszal kelesztett, dagasztott és kemencében sütött évezredes hagyomány számunkra a kenyér! Szívvel, lélekkel készült kézműves kenyerünkkel próbáljuk azokat a régi dolgokat felidézni vásárlóinkban, melyek visszarepítik őket a fiatalkori évek hagyományaiba, de mégis a 21. századi újdonságokkal fűszerezve teszi azt." – mondta Fülep Zsolt, a Balmaz-Sütöde Kft. vezetője.
Az Innovatív kategória kenyerei a legújabb fogyasztói trendeket szolgálják ki: merész íztársítások, instagram barát megjelenés és a legfontosabb, az egészségre gyakorolt jótékony hatás jellemzi őket.



     Kiadó: Magyar Pékszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.