2020. augusztus 8., szombat 12:31

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 8., szombat (OS) - Öntsünk tiszta vizet a pohárba: üres ígéretek helyett azonnali cselekvésre van szükség a vízügy területén! -

A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek a működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb. A vészharangot már maga Orbán Viktor is megkongatta, de egyelőre csak mismásoló félmegoldás született a valódi cselekvés helyett, mondta Keresztes L. Lóránt szombati sajtótájékoztatóján.

A témában a miniszterelnök 10 év hallgatás után szólalt meg az ágazat problémáiról, cselekvési kényszerről beszélt, és arról, hogy a problémák megoldása 1000 milliárdos nagyságrendű.
Keresztes L. Lóránt szerint a vízügyi ágazat problémái még bőven 2010 előtt keletkeztek, viszont az elmúlt 10 év alatt a mostani kormány sem a megoldásra törekedett, hanem olyan kormányzati döntéseket hozott, amelyek tovább rontották az egyébként sem rózsás helyzetet, így az egyre gyakoribb anomáliákkal - csőtörésekkel, végeláthatatlan útfelbontásokkal, vízminőségi problémákkal - mindenki nap mint nap találkozik.

A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója