2020. augusztus 8., szombat 12:31

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 8., szombat (OS) - Öntsünk tiszta vizet a pohárba: üres ígéretek helyett azonnali cselekvésre van szükség a vízügy területén! -

    A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek a működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb. A vészharangot már maga Orbán Viktor is megkongatta, de egyelőre csak mismásoló félmegoldás született a valódi cselekvés helyett, mondta Keresztes L. Lóránt szombati sajtótájékoztatóján.  

A témában a miniszterelnök 10 év hallgatás után szólalt meg az ágazat problémáiról, cselekvési kényszerről beszélt, és arról, hogy a problémák megoldása 1000 milliárdos nagyságrendű.
Keresztes L. Lóránt szerint a vízügyi ágazat problémái még bőven 2010 előtt keletkeztek, viszont az elmúlt 10 év alatt a mostani kormány sem a megoldásra törekedett, hanem olyan kormányzati döntéseket hozott, amelyek tovább rontották az egyébként sem rózsás helyzetet, így az egyre gyakoribb anomáliákkal - csőtörésekkel, végeláthatatlan útfelbontásokkal, vízminőségi problémákkal - mindenki nap mint nap találkozik.

A vízügyi szektor jelenleg a csőd szélén táncol. Nincs forrás a karbantartásra, a szaktudás elveszik, a cégek működése ingatag. A valódi cselekvés egyre sürgetőbb.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.