2020. augusztus 8., szombat 12:32

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 8., szombat (OS) - Öntsünk tiszta vizet a pohárba: üres ígéretek helyett azonnali cselekvésre van szükség a vízügy területén! -

    Ha a kormány valóban megoldásra törekszik, akkor az első feladata, hogy az ügyre kormányzati felelőst jelöl ki, aki párbeszédet folytat a vízügy szakértőivel, a közmű vállalatok képviselőivel és az önkormányzatokkal ahelyett, hogy ebből is pártpolitikát csinál. A következő fontos lépés a közműadó kivezetése, ami jelen pillanatban megbénítja a cégek működését.

A kormány is tisztában van azzal, hogy meglévő forrásokon túl még 1500-3000 milliárd Ft hiányzik a legfontosabb karbantartási munkálatok elvégzésére. A jövő évi költségvetésben azonban csak egy kisebb, másfél milliárdos összeg szerepel, amit az állami közműcégekhez vándorol, az önkormányzatiak pedig egyáltalán nem kapnak segítséget. Így viszont a probléma nem oldódik meg, hanem mélyül, miközben az ivóvízellátás, a szennyvízelvezetés és -kezelés a legfontosabb a közszolgáltatások közül.

LMP Sajtó


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.