2020. augusztus 15., szombat 11:46

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 15., szombat (OS) - Három hete ömlik a parlagfűpollen Pátyra, a hatóságok nem intézkednek, az allergiások fulladoznak. És ez sajnos nem egyedi eset.

A Parlagfűpollen No Egyesület három héttel ezelőtt egy helyi lakos jelzése után a Nébih honlapjáról elérhető Parlagfű Bejelentő Rendszeren bejelentést tett a Páty határában, közvetlenül a lakott terület melletti több tíz hektáros parlagfűmező miatt, ami egy rosszul kezelt napraforgótáblán alakult ki. Most az ATV stábjával ismét megtekintettük a pátyi parlagfűtengert, amely köszöni szépen, az allergiásokkal szemben továbbra is jól van, és lassan a kormány parlagfű elleni elhibázott stratégiájának szimbólumává növi ki magát.
     A riport itt: www.atv.hu/videok/video-20200814-embermagassagu-parlagfuerdo-van-patyon korábbi helyszíni beszámolónk pedig itt nézhető meg: www.atv.hu/videok/video-20200731-otmillios-birsag-is-jarhat-ha-nem-irtjuk-a-parlagfuvet
     Páty rémisztő példa arra, hogy a lakosság a parlagfű miatt olyan mértékű pollenterhelést kap, ami tönkreteszi az egészségét. Az illetékes Kormányhivatal növényvédelmi osztálya a jelenlegi, botrányosan elnéző jogszabályok miatt nem rendelhet el közérdekű védekezést egy olyan, nagy kiterjedésű területen, amelynek legalább 90 %-át embermagasságú parlagfű borítja, és a parlagfűtengerben csak elvétve kókadoznak a satnya napraforgófejek.

Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület