2020. augusztus 19., szerda 12:57

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 19., szerda (OS) - A Magyar Orvosi Kamara vezető testületeinek állásfoglalás a vírusszkepticizmussal kapcsolatban

    A Magyarországon a környező országokhoz képest is kiemelkedően jó járványügyi helyzet sokakban indokolatlan biztonságérzetet kelt. Csökken a lakosság kezdetben példás szabálykövetése, sokan feleslegesnek tartják a korlátozások fenntartását és nő azoknak a száma, akik a vírus veszélyességét – vagy egyáltalán a létét –, az ebből fakadó kockázatot és a védekezési intézkedések szükségességét vitatják, beleértve a majdani védőoltás fontosságát is.
Ez a hamis biztonságtudat indokolatlan. Tudjuk, hogy világszinten az elmúlt napokban többször csúcsot döntött az új fertőzöttek száma, és a környező országokban is romlik a helyzet. Azt is tudnunk kell, hogy az Egyesült Királyságban, Spanyolországban, Olaszországban vagy Svédországban lakosságarányosan közel tízszer annyi halálos áldozata volt a járványnak, mint Magyarországon.


     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.