2020. augusztus 24., hétfő 11:10

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 24., hétfő (OS) - Már 6500 dolgozó hagyta ott az egészségügyet, de Orbán szerint minden rendben van

    Orbán Viktor szerint Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várja a vírus második hullámát, mint ahogy tette márciusban. A miniszterelnök kijelentését azonban erősen megkérdőjelezi az a tény, hogy a kormány politikája miatt tavaly május óta már 6500 alkalmazott hagyta ott az egészségügyet.

Újabb lesújtó adat, de sajnos nem meglepő, hiszen a Fidesz már a koronavírus megjelenése előtt is mostohán bánt az ágazat dolgozóival. A járvány ideje alatt azonban még rosszabb lett a sorsuk, mivel a kormány kiszolgáltatta az egészségügyi dolgozókat azzal, hogy védőfelszerelések nélkül küldte őket a vírus elleni harcba, majd a megélhetésüket is veszélybe sodorta. Döntő többségüknek ugyanis megszűnt átmenetileg a másod- és harmadállása, amiből a fizetésüket egészítették ki, ugyanakkor a kormány nem volt hajlandó megemelni az érintettek bérét.

A járvány ideje alatt a házi gyermekorvosok közel fele nem praktizálhatott amiatt, mert a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak, ami csak növelte az ellátási nehézségeket. Közülük pedig rengetegen vissza sem akarnak már térni a gyógyításhoz, mert elegük van az egészségügyben uralkodó káoszból.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.