2020. augusztus 25., kedd 09:44

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 25., kedd (OS) - A luxusjachtokon nyaraló fideszes politikusok kivéreztetik a szociális üdültetést

        A Fidesz kivérezteti a szociális üdültetést, amivel rengeteg embert megfoszt a megfizethető árú nyaralás utolsó lehetőségétől is, miközben több százmilliárd forintot osztogat szállodafejlesztésre a saját haverjainak. A nyugdíjasok és a fogyatékkal élők már csak kívülről nézhetik, hogyan szépülnek a hotelek, mert a luxusjachtokon álomnyaralásukat töltő urizáló fideszes politikusok megüzenték nekik, hogy ők oda már nem mehetnek többet.
     A kormány politikai értékrendjébe a szociális védőháló nem fér bele. Éppen ezért megnehezíti mind a támogatásra szorulók, mind a segíteni akarók sorsát.
     Az otthonápolás és a házi segítségnyújtás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása hatalmas erőfeszítéseket követelnek a szociális ágazat dolgozóitól, a kormány azonban továbbra sem hajlandó megbecsülni a munkájukat. Lassan már senki sem akarja ezt a hivatást választani a megalázóan alacsony bérek miatt. A KSH szerint nettó 130 ezer forint az átlagkereset az ágazatban, a Fidesz pedig ennek tudatában is képes őket kizárni az egyszeri 500 ezer forintos pluszjuttatásból, ami a járvány ideje alatt végzett áldozatos munkájuk elismeréseként megilletné őket is.
     A Fidesz hátat fordít mindenkinek, akinek a szociális ágazathoz van köze, legyen szó az idősekről, a fogyatékkal élőkről vagy a segítséget nyújtó dolgozókról, éppen ezért van szükség kormány- és korszakváltásra!

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.