2020. augusztus 28., péntek 16:03

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. augusztus 28., péntek (OS) -

        A kiemelt figyelmet kapott felhívásra visszautalva Domokos László 2020. augusztus 28-án Szegeden, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi konferenciáján rámutatott, hogy a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai szerint 2020 második negyedév végére jelentősen – mintegy 1500 milliárd forinttal – nőtt a magyar háztartások pénzbeli vagyona. Ez arra utal, hogy a magyar lakosság a korábbiaknál tudatosabban és megfontoltabban reagált a válságra, megfogadta a tanácsot, és a nehéz körülmények között is fokozottan törekedett a megtakarításra. "Dolgoznak a családi pénzügyminiszterek" – jelentette ki Domokos László.
     Az ÁSZ elnöke arra is rámutatott: rendkívül fontos az új generációk vállalkozási ismereteinek és készségének fejlesztése is, hiszen az innovációtól a munkahelyteremtésig ezek érdemi, jövőt alakító tényezők. Az Állami Számvevőszék az elmúlt években társadalmi felelősségvállalásának kiemelt területévé tette a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának ilyen komplex fejlesztését. Az Országgyűlés 2014-ben határozatban ismerte el, illetve támogatta az ÁSZ ez irányú tevékenységét, törekvéseit.
     A célok megvalósítása érdekében az ÁSZ egyedülálló együttműködési hálót alakított ki az elmúlt években. Ebben kulcsszerep jut a 2010-ben létrehozott Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületnek, amelynek célja a pénzügyi intelligencia fejlesztése és a közérthető pénzügyi ismeretek népszerűsítése.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.