2020. augusztus 31., hétfő 14:12

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 31., hétfő (OS) - A Magyar Kerékpárosklub üdvözli a nagykörúti, Bartók Béla úti, Villányi és Tétényi úti kerékpársávok megtartásáról hozott döntést annak ellenére, hogy a Nagykörút józsefvárosi szakaszán nem a körút átfogó megújulását szolgáló megoldás születhet. Ahol helyet adnak a kerékpározásnak, ott azt használni fogják: a Nagykörút pár hónap alatt Budapest 2. legnépszerűbb kerékpársávja lett napi 4-5000 használóval az Oktogonnál.

        A körúti biciklisáv vonzó kapcsolatot nyújt a kerületek között, segít kerékpárra váltani azoknak az akár autóval közlekedőknek is, akik még nem indultak el biciklivel. A kerékpársávok egyszerre csökkentik a járdán biciklizők számát és autóval is kiszámíthatóbb helyzetet teremtenek.
     Régi tartozás és törvényi kötelesség is helyet adni a kerékpározásnak Budapest főútvonalain, ami nélkül a főváros pártokon átívelő támogatással 2014-ben és 2019-ben is elfogadott mobilitási terve sem lenne teljesíthető. Gyors megoldással más utakon is kerékpársávokat lehetne felfesteni a Kerékpárosklub szerint.
     A koronavírus terjedése miatt is fontosak a kerékpársávok: biciklin olcsón, egészségesebben és forgalmi dugók nélkül elkerülhető a vírus.
     A főpolgármester bejelentette, hogy programot indítanak a Nagykörút megújítására, amit 22 civil szervezet kért. A megújulás alapköve lehet a kerékpársáv, de közlekedésen túlmutató megoldás kell az élhető belváros hiányára, a lakók, kereskedők és vendéglátósok problémáira, hogy közlekedési folyosóból újra virágzó korzó lehessen a Nagykörút.

     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.