2020. augusztus 31., hétfő 15:56

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2020. augusztus 31., hétfő (OS) - A Polgárőrség kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre

    Országszerte több ezer iskolában kezdődik meg szeptember elsején a tanítás. Az Országos Polgárőr Szövetség a 2020/2021-es tanévben is kiemelt figyelmet fordít a biztonságos iskolakezdésre, ezért országszerte kétezer egyesület több ezer polgárőre áll készen arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan biztosítsák a diákok balesetmentes iskolába jutását.
Ennek érdekében az iskolák közelében továbbra is minden reggel polgárőrök segítik a gyalogos átkelőhelyeknél a zavartalan és biztonságos közlekedést. A polgárőrök megerősített szolgálatot látnak el az iskolák környékén. A napi szolgálatellátás részét képezi az iskolákhoz közeli utcák és közterületek, valamint az iskolásokat szállító autóbuszok, illetve megállóhelyek és a csellengő fiatalok ellenőrzése mind önállóan, mind a társszervekkel – rendőrség és közterületfelügyelet – közösen. Az OPSZ bűnmegelőzési programjának része, hogy a Polgárőrség jelzést ad a szolgálat során tapasztalt jogsértésekről és gyanús eseményekről, állandó kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel és az iskolaőrökkel.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.