2020. szeptember 10., csütörtök 16:07

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 10., csütörtök (OS) - A kormány nem készítette fel az iskolákat a biztonságos tanévkezdésre, ezért iskolabezárás jöhet

    A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet arra, hogy a kormány hibás intézkedései vezethetnek tömeges iskolabezárásokhoz. Nem elég, hogy a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem elég, hogy nem biztosított az iskoláknak elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt, nem gondoskodik arról sem, hogy a megbetegedett tanárok és diákok, valamint az ő kontaktjaik minél hamarabb koronavírus-teszthez jussanak. Ha pedig nincs tesztelés, akkor 14 napos karantén van, ami ha egyszerre több tanárt is érint, ellehetetleníti az iskolák működését.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy a kormány alkalmatlansága tömeges iskolabezáráshoz vezethet! Ez elfogadhatatlan mind a tanároknak, mind a diákoknak, mind a szülőknek. Fel lehetett volna készülni a hagyományos tanévkezdésre, itt volt az egész nyár, a kormány mégis képtelen volt rá. A DK magyarázatot vár a kormánytól: miért okoznak tömeges iskolabezárást, miért voltak képtelenek megszervezni a biztonságos iskolakezdést, és mikor kérnek bocsánatot a tanároktól, a diákoktól, és a szülőktől? A DK szerint, ha bekövetkezik, akkor nem maradhat következmények nélkül az iskolabezárás!

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja, oktatási szakpolitikusa

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.