2020. szeptember 10., csütörtök 16:23

Az NMHH közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 10., csütörtök (OS) - Online workshopot tartott az NMHH a következő öt év rádióspektrum-stratégiájáról

    Szeptember 3-án mintegy százhúsz szakember gyűlt össze virtuálisan a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság meghívására, hogy tapasztalataival, véleményével hozzájáruljon az NMHH következő fél évtizedre szóló rádióspektrum-stratégiájának megalapozásához.

Mivel az NMHH jelenlegi stratégiája a 2016-2020-os időszakot fogja át, szükségessé vált a 2021-2025-ös intervallumra szóló dokumentum előkészítése. Ennek része volt szeptember 3-án a Gellért szállóba meghirdetett workshop is. Bár kezdetben személyesen tartotta volna meg az eseményt a hatóság, a fokozódó járványhelyzet miatt végül az online megoldást kellett választani. A hatóság hónapok óta gyűjtötte a hazai és nemzetközi piaci szereplők, a felhasználók, a szolgáltatók, a gyártók és az intézmények szakmai véleményeit, vonatkozó dokumentumait a stratégiához, elvégre a hazai infokommunikációs piac fejlődése, támogatása, valamint új technológiák és szolgáltatások bevezetésének lehetővé tétele kiemelt feladata az NMHH-nak.

Az eseményt Aranyosné dr. Börcs Janka, az NMHH főigazgatója nyitotta meg, majd Vári Péter főigazgató-helyettes és Ulelay Emília, a Frekvencia- és Azonosítógazdálkodási Főosztály osztályvezető-helyettese gondolatébresztő felvezető előadásai után elkezdődött a műhelymunka. NMHH-s szakmai moderátorok segítségével öt témakörben tíz kiscsoportban zajlottak beszélgetések, illetve előadások.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.