2020. szeptember 11., péntek 08:55

Bana Tibor független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Teszt, teszt, teszt! – hívta fel a figyelmünket korábban a WHO főigazgatója

    Az elmúlt hetekben ismét rohamosan emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma idehaza, ami gyors intézkedéseket igényel a magyar kormánytól. Tegnap éjjel határozati javaslatot nyújtottam be azért, hogy az alábbi esetekben a kormány tegye ingyenessé a koronavírus-teszteket, mert így elejét tudjuk venni a fertőzések gyors ütemű terjedésének.

1.) aki a COVID-19 betegség tüneteit mutatja,

2.) aki COVID-19 betegségben szenvedő személlyel érintkezett,

3.) akit fekvőbeteg-gyógyintézetbe utaltak be,

4.) aki ápolást, gondozást nyújtó intézményben, rehabilitációs intézményben, lakóotthonban vagy átmeneti elhelyezést nyújtó intézményben került elhelyezésre, vagy

5.) aki az Európai Unió más tagállamának területéről tért vissza Magyarország területére, ha a külföldi tartózkodás célja munkavégzés volt és időtartama meghaladta a 24 órát.

Sajnos idehaza a koronavírus-tesztek ára megközelíti és olykor meg is haladja a 30 ezer forintot, amely komoly kiadást jelent a magyar állampolgároknak, így sok esetben akkor sem tudják elvégeztetni a koronavírus-tesztet honfitársaink, ha például kapcsolatba kerültek koronavírus-fertőzöttel.
     Kiadó: Bana Tibor független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.