2020. szeptember 11., péntek 14:47

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 11., péntek (OS) - Azonnali fertőtlenítést végez a kormányhivatal a Kamaraerdei Idősek Otthonában

    A Fővárosi Önkormányzat által fenntartott Kamaraerdei Idősek Otthona két telephelyén, a Kamaraerdei úti és Rupphegyi úti idősotthonokban összesen 29 fő fertőződött meg koronavírussal. A Kamaraerdei úti otthonban 13 gondozott és 2 fő dolgozó, a Rupphegyi úti otthonban 12 gondozott és 2 dolgozó érintett. A gyanú szerint a vírust egy gyógytornász vitte be az otthonba, aki 30 fő gondozottnak tartott gyógytornát. Egy idős gondozott elhunyt, 24 kórházban van, többségük tünetmentes, illetve enyhe tüneteik vannak. A Kormányhivatal XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya mindkét helyszínen folyamatosan jelen van, a Kamaraerdei úti otthonban az érintett "C" épületre járványügyi zárlatot rendelt el, a mai napon pedig mindkét otthonban fertőtlenítést végeznek.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.