2020. szeptember 14., hétfő 08:27

A Magyar Szabadidősport Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) -

        Továbbra is fontosnak tartjuk a helyi, környékbeli nevezetességek megismerését, azt, hogy észrevegyük a közvetlen környezetünkben lévő természeti vagy kulturális, építészeti, vallási értékek szépségeit.
     Tavaly 15 ezernél is több résztvevő csaknem 260 túrán 1700-nál is több kilométert tett meg a kampány ideje, október 1-31 alatt. A megelőző években pedig mintegy 243 ezer ember 2576 helyszínen az országban csaknem 16 ezer kilométert tett meg gyalogosan- ezzel hétszer kerülték meg Magyarországot.
     Nevezési határidő: szeptember 22.
     Jelentkezés: online a masport.hu oldalon a Világ Gyalogló (HÓ)Nap alatt
     A nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége kezdeményezésére 2020. október 8-ára hirdeti meg a Világ Gyalogló napot.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ
Az eseményt hivatalosan az 1992. június 7-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén, már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.


     Kiadó: Magyar Szabadidősport Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.