2020. szeptember 14., hétfő 17:06

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Elindult a Béke téri főgyűjtő csatorna építése

    A XIII. kerületi Béke tér környékén az utóbbi években jelentős ingatlanfejlesztések valósultak meg, melynek következtében a meglévő szennyvízhálózat túlterheltté vált. A klímaváltozás miatti nagy mennyiségű, rendkívüli esőzések során a túlterhelt hálózat már nem volt képes elvezetni a vizeket és gyakran öntötte el ezt a területet az esővízzel keveredett szennyvíz, ami jelentős anyagi károkat okozott, a budapesti közlekedést akadályozta, és közegészségügyi kockázatot is jelentett.
A most főként európai uniós támogatásból megvalósuló - összesen 3,668 milliárd forintos -, az előző városvezetés alatt elkezdett projekt keretében a Béke utcai vízgyűjtő területen új, 1,2 kilométeres főgyűjtő és tehermentesítő csatorna épül, amely megoldást jelent a szennyvízmennyiség rövid és hosszú távú biztonságos elvezetéséhez. A fejlesztés során kiépülő új, korszerű főgyűjtőnek köszönhetően különösen szélsőséges időjárás esetén a csapadékkal kevert szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a szennyvíztisztító telepekre jut, utána pedig megtisztítva kerül a Dunába.

(...)

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.