2020. szeptember 14., hétfő 21:42

JAVÍTÁS - OS - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 14., hétfő (OS) - Sálom, béke, I’ten egyik neve. Hisszük, ha a béke isteni hangja felhangzik, akkor a gyűlölködés és az erőszak hangja végleg elhalkul – A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), vallási és világi vezetőinek – Frölich Róbert főrabbi, Goldmann Tamás alelnök, Heisler András elnök, Horváth József alelnök, Markovics Zsolt főrabbi és Schönberger András főrabbi közös nyilatkozata.

Rabbik és világiak közösen vallják, a párbeszéd képessége a teremtett ember egyik csodája. A mai tanácskozás megmutatta, a jövőért felelős világi és vallási vezetés a párbeszéd és a béke hangján kívánja együtt szolgálni a zsidó közösséget, építeni a modern vallásos zsidóságnak, a magyar neológiának 150 esztendős csodás palotáját.
Lösónó tauvó tikoszévú!
Legyünk mindannyian, egyénként és közösségként is beírva a boldog élet könyvébe!

Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)