2020. szeptember 15., kedd 10:38

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - A lázmérés már nem elegendő, a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést az iskolákban!

Nap mint nap jelennek meg az újabb hírek arról, hogy a koronavírus miatt egyre több iskolában jelent kihívást az oktatás biztosítása. A kötelező lázmérés ugyanis már nem elegendő, tömeges tesztelésekre van szükség! Ezt felismerve az egyik budapesti iskolában közösségi adományokból finanszírozva végeznek teszteket a tanulókon és a tanárokon.

Ez azonban nem jelent mást mint, hogy a szülők átvállalták a kormány feladatát és ők állják a tesztek költségeit. Ezt azonban nem engedheti meg magának mindenki, hiszen a Publicus Intézet felmérése szerint a magyarok több mint 40 százalékának csökkent a bevétele, jövedelme a koronavírus-járvány okozta válság miatt.

A Fidesz ne hárítsa át a védekezés költségeit a magyar családokra, és ne spóroljon a magyarok egészségén!

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Kiadó: MSZP Országos Központ