2020. szeptember 15., kedd 12:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Iszonyatos várólistákkal bünteti a magyarokat Orbánék defektes egészségpolitikája

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nemrég közzétett listája alapján tisztán látszik, hogy a kormány ígérete ellenére a kórházi várólisták nemhogy csökkentek volna, tovább nőtt a beavatkozásra várók száma. Szürkehályog műtétre például júniusban csak 259 fő volt előjegyezve, míg most 10 421 fő várakozik, érsebészeti műtétekre pedig jelenleg 150 fő vár, de júniusban még csak 37-en voltak, diagnosztikus szívkatéterezésre 1613 fő vár, júniusban 1510-en voltak, a pajzsmirígy műtétre várók száma 4-ről 51-re nőtt.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy Orbánék defektes egészségpolitikájának köszönhető, hogy a magyaroknak végeláthatatlan kórházi várólistákkal kell szembenézniük. Mindezt csak tovább fogja súlyosbítani, ha a kormány ismét képtelen lesz megbirkózni a koronavírus-járvánnyal, és megint elkezdik kiüríteni a kórházakat, és leállítják az előjegyzett műtéteket. Az elmúlt hónapokban bőven lett volna idő megoldásokat találni a kapacitás növelésére, de Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak ez esze ágában sem volt. Mi, európai magyarok felháborítónak tartjuk ezt a felelőtlenséget, hogy magukra hagyják a betegeket Magyarországon.

Dr. Komáromi Zoltán
A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos