2020. szeptember 15., kedd 13:50

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Jogállam nélkül nincs működő demokrácia!

    2008 óta, az ENSZ közgyűlésének előző évi határozata alapján, a világon mindenütt ma ünneplik a demokrácia világnapját. Még ott is, ahol nincs demokrácia. Örülnénk annak, ha Magyarországon sem lenne keserű szájíze ennek az ünnepnek.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének szemlélete, intézményrendszeri kerete számos ponton sérült jogállamot és sérült demokráciát alakított ki. A demokrácia és a jogállam kéz a kézben járnak, kölcsönösen teremtik és erősítik egymást. Azon vagyunk, hogy ezen változtassunk. Különösen ezen a napon kell mindenki felé ígéretet tennünk: Lesz még Magyar Köztársaság!

Napról napra közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, hogy helyreállítsuk a demokráciát, és ismét a jog uralma érvényesüljön hazánkban. A törvényeknek végre nem érdekcsoportokat, hanem az egész társadalmat kell szolgálniuk, az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság érvényesülése mellett!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.