2020. szeptember 15., kedd 16:11

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2020. szeptember 15., kedd (OS) - Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész, polonista könyvbemutatója egészségügyi óvintézkedések mellett is sikerrel zajlott a Wacław Felczak Alapítványnál.

    Az egykori vasfüggöny leomlásában fontos szerepet játszó lengyelországi Szolidaritás mozgalom megalakulásának 40. évfordulóján, valamint a szerző 75. születésnapjára, a Nap kiadó gondozásában megjelent Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész és polonista Lengyel naplójának 3. kiadása. A kötet bemutatására a Wacław Felczak Alapítvány budapesti székhelyén, szigorú egészségügyi óvintézkedések közepette került sor szűk körű, szakmai közönség előtt.

A közel másfél órás beszélgetés során a szerző megosztotta emlékeit arról, hogyan inspirálták a Kádár-rendszer ellenzékét a lengyelországi események, Magyarország és egész Kelet-Közép-Európa jelenét is jócskán meghatározó módon. Kiderült, milyen eszközökkel lehetett szembeszállni a hatalom lengyelellenes propagandájával, miközben Kiss Gy. Csaba kiemelte az alapítvány névadója, Wacław Felczak professzor szerepét is a magyar-lengyel ellenzéki kapcsolatok szervezésében.

A könyvbemutató a szerző dedikálásával zárult.

Az eseményről fotógaléria az Alapítvány honlapján érhető el: https://wfa.hu/mediatar/22
     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.