2020. szeptember 16., szerda 10:51

Bencsik János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Az ügyészség is beszállt a használhatatlan egészségügyi védőfelszerelések körüli botrány eltussolásába!

    A rendőrség után az ügyészség sem hajlandó foglalkozni a járvány első hulláma idején hazánkba érkezett, silány minőségű védőfelszerelésekkel. Az ügyben még május közepén tettem feljelentést "foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés" miatt, miután a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban dolgozók kevés és rossz minőségű védőfelszerelést kaptak. Az erről szóló videóm azóta közel másfél millió emberhez jutott el, a fideszes kórházigazgató feljelentéssel fenyegetett, a kormánypropaganda rémhírterjesztéssel vádolt, az Átlátszó oknyomozó újságírója viszont utólag bebizonyította, hogy megalapozott volt az aggodalmam.

Június végén a rendőrség elutasította a feljelentésemet, mondván, "a közvetlen és konkrét veszélyhelyzet" nem állapítható meg. Természetesen ebbe nem nyugodtam bele, és panaszt nyújtottam be az ügyészséghez, hogy vegyék a fáradságot, és derítsék ki: mely állami hatóság dolga lett volna bevizsgáltatni ezeket az védőeszközöket, és erre miért nem került sor.

Kedden tudtam meg, hogy július 22-én az ügyészség a panaszt elutasította. Hogy az erről szóló határozat miért csak másfél hónap elteltével postázták, az rejtély, de ami ennél sokkal felháborítóbb, az maga az indoklás.

     Kiadó: Bencsik János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.