2020. szeptember 16., szerda 14:15

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Kutatás: a magyarok többsége elvesztette bizalmát az Állami Számvevőszékben

    A magyar társadalom alig 24 százaléka hiszi csak el, hogy az Állami Számvevőszék független intézményként működik - ez derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amit a Magyar Liberális Párt megrendelésére készített a Závecz Research Zrt. Az emberek többsége, 44 százaléka szerint azonban Domokos László, a Fidesz korábbi frakcióvezető-helyettese nem tudja függetlenül ellátni feladatát.

Az Orbán-kormány a jogállami intézményrendszer megszállásával aláássa a demokrácia iránti bizalmat - ezt bizonyítja ez a friss kutatás is. Orbánék fideszes pártkatonákat, korábbi vezető fideszes politikusokat ültetnek azoknak az intézményeknek az élére, amelyeknek a magyar demokrácia felett kellene őrködnie. Domokos László az elmúlt időszakban több mint egymilliárd forintos bírságot szabott ki az ellenzékre, hogy ezzel rontsa a Fidesz riválisainak választási esélyeit. Jelenleg pedig az SZFE gazdálkodását bírálja mondvacsinált indokokkal. De kormánypárti megrendelésre nekitámadt már a legjobb magyar egyetemeknek és Tudományos Akadémiának is.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.