2020. szeptember 16., szerda 14:16

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 16., szerda (OS) - Kutatás: a magyarok többsége elvesztette bizalmát az Állami Számvevőszékben

    A Liberálisok a témában tartottak sajtótájékoztatót az ÁSZ épülete előtt, ahol megjelent a Számvevőszék szóvivője is. Horváth Bálint azt állította, hogy az ÁSZ pártpolitikától függetlenül működő szervezet, amely mindenben a törvényi előírások szerint jár el, és hogy a pártunk "pártpolitikai akciókkal, pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni a független számvevőszéki ellenőrzést". Ezzel szemben a gyakorlatban a pártállami szervezet működése élesen mást mutat, a "nyomásgyakorlás" pedig egyértelműen Orbán Viktor részéről az Állami Számvevőszéken keresztül történik a demokratikus ellenzék irányába.

Nem meglepő, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat az Állami Számvevőszékben. A bizonytalan szavazók véleménye a legbeszédesebb, a kutatás szerint mindössze 13 százalékuk vélekedik úgy, hogy az ÁSZ független intézmény volna.

Az ellenzék feladata az, hogy helyreállítsa ezt a bizalmat, és olyan vezetőket jelöljön majd ki a jogállami intézményrendszer élére, akik nem ássák alá a demokráciába vetett bizalmat. Mi továbbra is ezen fogunk dolgozni. Az a célunk, hogy a Fidesz pártkatonáit eltávolítsuk, kitakarítsuk a jogállami intézményrendszerből.

Sermer Ádám
a Magyar Liberális Párt ügyvivője

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.