2020. szeptember 17., csütörtök 10:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 17., csütörtök (OS) - Felelős magatartással és felkészített egészségüggyel a betegbiztonságért

        Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szeptember 17-dikét a Betegbiztonság világnapjának nyilvánította. A most zajló koronavírus-járványban a betegbiztonság növelésének fontos része az egészségügy felkészítése, valamint az állampolgárok tudatos, felelős magatartása, az óvintézkedések betartása.  A kormány a járvány kezdete óta biztosítja a járvány elleni egészségügyi védekezéshez szükséges forrásokat és irányítja a védekezéshez szükséges intézkedéseket, amelyek betartása közös felelősségünk.
     A COVID-19 járvány a legnagyobb kihívás és fenyegetés, amellyel ma az egész világ szembesül.  A járvány következtében az egészségügyi ellátás a legnagyobb betegbiztonsági válságát éli szerte a világban. A COVID-19 példátlan nyomást gyakorol az egészségügyi rendszerekre, amelyek működését az egészségügyi dolgozók biztosítják.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.