2020. szeptember 17., csütörtök 11:00

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 17., csütörtök (OS) - Felelős magatartással és felkészített egészségüggyel a betegbiztonságért

A járvány terjedésének az elsődleges gátja az óvintézkedések betartása és az egymás iránti felelős magatartás. Továbbra is kérjük a lakosságot az óvintézkedések szigorú betartására, a maszk használatára az üzletekben a tömegközlekedési eszközökön, a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Vigyázzunk közösen továbbra is az idősekre és a krónikus betegekre. Az egészségügyben pedig kiemelten fontos az egyéni védőfelszerelések megfelelő használata, továbbá az infekciókontroll szabályainak szigorú betartása.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma