2020. szeptember 17., csütörtök 18:13

A Nemzeti Szakszervezet közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 17., csütörtök (OS) - Az NSZ – Nemzeti Szakszervezet tagságának képviseletében eljárva szeretném felhívni az Ön, és a Tisztelt Városvezetés figyelmét, hogy a Covid-19 járvány első hullámában kisebb eset számnál is kordonnal lezárták a közösségi tömegközlekedés eszközein az első ajtónál a járművezetői fülkéket. Most ez elmarad, aminek messzemenő következményei lehetnek…

    Tovább nehezíti tagjaink helyzetét, hogy az így, a fertőzésnek kitéve többszörösen is hátrányos helyzetben érezhetik magukat, hiszen több munkáltatónál javadalommal és jutalommal ismerték el a járványban tett erőfeszítéseket, viszont a járművezetők (busz, metró, villamos, trolibusz, állomási diszpécserek stb..) ilyen megbecsülése is elmaradt. Az egészségügyi dolgozókat és a munkásokat valakiknek el kellene, és kellett vinni a munkahelyükig, vagy vásárolni. A mi tagtársaink helytállását, megbecsülését, veszélyeztetettségét, azonban mély hallgatás övezi, és övezte eddig is a legtöbb fórumon.

Igazságtalannak és méltatlannak tekintjük ezt a fajta diszkriminációt, amely leértékeli munkánkat, ezt a stratégiai ágazatot. Holott gondoljunk csak bele: a járvány miatt, a saját testi épségünk megvédéséért sztrájkot hirdetve megállíthatjuk Budapest tömegközlekedését, és ezzel valóban megáll az élet a fővárosban.

     Kiadó: Nemzeti Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.