2020. szeptember 19., szombat 17:00

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. szeptember 19., szombat (OS) - Az áremelkedések, a nehezebb megélhetés miatt haladéktalanul vezessék be a válságkezelő alapjövedelmet!

    Ennél erősebb bizonyíték nem kell arra, hogy nem elég a maximum 3 havi álláskeresési járadék, igenis hosszabb munkanélküli ellátásra van szükség. A kormány mindezt "megfejelte" azzal, hogy bár a hazai munkabér-támogatási program lehetősége az év végéig megmarad azoknak a foglalkoztatóknak, amelyek augusztus 31-ig beadták az igénylésüket, ezt követően nem volt lehetőség a jelentkezésre, hiába kérték sokan. Ez előrevetíti, hogy az ősz folyamán még többen fogják elveszíteni a munkájukat, egyre többeknek lesz nehezebb megélniük, miközben folyamatosan emelkednek a fogyasztói árak.

A Párbeszéd szerint ezért szükség lenne a válságkezelő alapjövedelem bevezetésére, az álláskeresési járadék 9 hónapra történő meghosszabbítására és összegének megemelésére, valamint a bértámogatási program meghosszabbítására és kibővítésére ahelyett, hogy felesleges, pazarló dolgokra, a haveroknak folynak el a közpénzek.

Burány Sándor,
a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.